سعید عاکف نویسنده ادبیات دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار فرهنگی با اشاره به سخنی از جلال آل احمد گفت: مرحوم جلال آل احمد در جایی درمورد آثار داستایفسکی این گونه اظهارنظر می کند که آثار وی مخاطب را با خود همراه می کند و یا می توان این گونه گفت که آثار این نویسنده به روح مخاطب چنگ می زند.
عاکف با بیان این مطلب که اثر پدید آمده در حوزه ادبیات دفاع مقدس نیز باید دارای چنین ویژگی باشد، گفت: نویسنده دفاع مقدس باید نسبت به سوژه خود آگاهی کامل داشته و برآن مسلط باشد و به قول نیما یوشیج باید سنگ بود تا از سنگ نوشت، نویسنده یک اثر زمانی که بخواهد کار پرمایه ای خلق کند باید موضوع را با تمام وجودش لمس کرده باشد.
وی همچنین درمورد خلق اثری خلاقانه در این حوزه گفت: این موضوع به استعدادهای فرد و میزان توانایی فنی فرد برمی گردد، اصلی ترین ابزار نویسنده دفاع مقدس درک موضوع و شخصیت های اثر و پس از آن برقرارکردن ارتباط با آن است، اگر این ارتباط معنوی برقرار نشود نویسنده اثری بر اساس ذهنیات و گاه کج فهمی خویش به نگارش درآورده است.
نویسنده کتاب خاک های نرم کوشک ،در ادامه گفته های خود به پرداختن موضوع شهدا و نگاه ویژه نویسندگان به آنها در آثار خود اشاره کرد و گفت: اگر نویسنده ای در آثار خود شهیدان را غیرزنده و غیرپویا بداند، اثر وی فاقد ارزش است، زنده بودن و نورانیت محضی که آنها به آن رسیده اند باید در آثار ادبی دفاع مقدس متبلور شود.
وی در پایان یادآور شد: ما در دوران جنگ به معنای تمام کلمه مظلوم بودیم و ترجمان واقعی مظلومیت این است که در جنگ تحمیلی 36 کشور دنیا به طور مستقیم به عراق کمک کردند و جنایت های بسیاری علیه نیروهای مخلص و خداجوی ما وارد شد، این ها مسایلی است که باید در ادبیات دفاع مقدس به آن پرداخته شود.